Notre Dame Men’s Lacrosse: Irish Win ACC Tournament Championship

loka 18, 2021
admin

Viime viikonloppuun lähdettäessä vuoden 2018 Notre Dame Fighting Irishin miesten lacrossejoukkueen tulevaisuus oli parhaimmillaan hämärän peitossa.

#16 Notre Dame oli 6-5 ennätyksellä (1-3 ACC:ssä) ja hävinnyt neljä viimeisestä kuudesta ottelustaan. He tarvitsivat ison viikonlopun vuoden 2018 ACC-turnauksessa Charlottesvillessä, Virginiassa kasvattaakseen mahdollisuuksiaan päästä NCAA-turnaukseen.

Ja voi pojat, heillä oli iso viikonloppu.

Perjantaina irlantilaiset järkyttivät välierässä #1 Duke Blue Devilsin 14-11 ja löivät näin lippunsa ACC:n mestaruuspeliin kyseisenä sunnuntaina #11 Virginia Cavaliersia vastaan. Mestaruusottelussa Notre Dame hallitsi Virginiaa 17-7 ja voitti toisen ACC-konferenssin mestaruutensa ohjelman historiassa. Ensimmäinen tuli vuonna 2014.

Duke

Tämä oli Notre Damen ja Duken (12-3) toinen kohtaaminen tällä kaudella. Edellisessä kohtaamisessa 7. huhtikuuta Blue Devils voitti irlantilaiset 8-2 South Bendissä.

Ryder Garnsey teki kaksi maalia ottelun ensimmäisen viiden minuutin aikana ja vei Notre Damen jo 2-0-johtoon. Duke kavensi johdon yhteen Justin Guterdingin maalilla, kun ensimmäistä neljännestä oli jäljellä 6:21.

Toisella neljänneksellä nähtiin Bryan Costabilen show. Costabile kirjautti 2:14 peliajan sisällä luonnollisen hattutempun kolmella maalilla ja vei irlantilaiset 5-1-johtoon, kun puoliaikaa oli jäljellä 9:18.

Costabile viimeisteli hattutempun tyylikkäästi.

Toisen Duken maalin jälkeen Mikey Wynne teki kauden 15. maalinsa ja palautti Notre Damen neljän maalin johtoaseman, kun toista neljännestä oli jäljellä 3:40. Duke onnistui saamaan kaksi maalia neljänneksen viimeisen minuutin aikana, jolloin tilanne puoliajalla oli 6-4.

Juuri 38 sekuntia kolmannen neljänneksen alkuun Brendan Gleasonin kauden 13. maali vei Notre Damen 7-4-johtoon. Siitä eteenpäin kolmannen neljänneksen loppuosa kuului kuitenkin Dukelle. Seuraavan 7:32 peliajan aikana Blue Devils teki kolme maalia ja tasoitti pelin 7-7:ään, kun kolmatta erää oli jäljellä 5:42. Irlantilaiset pääsivät kuitenkin uudelleen johtoon ennen neljänneksen päättymistä, kun Gleason teki ottelun toisen maalinsa ja vei Notre Damen 8-7-johtoon sekunti ennen päätöserää.

Garnsey viimeisteli oman hattutemppunsa, kun hän teki ottelun kolmannen maalinsa ja vei Notre Damen 9-7-johtoon, kun varsinaisen peliajan loppua oli jäljellä 12:33. Seuraavien 3:11 aikana Duke teki kuitenkin toisen kolmen maalin juoksun, ja tällä kertaa se siirtyi johtoon, kun peliaikaa oli jäljellä 9:22.

Sen jälkeen peli oli kuitenkin pelkkää Notre Damea.

Wynne teki maalin, kun peliaikaa oli jäljellä 7:44 ja tasoitti ottelun. Tämän jälkeen Garnsey teki ottelun neljännen ja viidennen maalinsa ja vei irlantilaiset 12-10-johtoon, kun peliaikaa oli jäljellä 2:50. Brian Willetts teki tämän jälkeen maalin miesylivoimalla ja vei Notre Damen 13-10-johtoon, kun ottelua oli jäljellä 1:52. Kun Duke leikkasi alijäämänsä kahteen, Gleason ratkaisi voiton 27 sekuntia ennen loppua ottelun kolmannella maalillaan.

Kolme irlantilaista pelaajaa kirjautti hattutemput iltapäivällä. Garnsey viimeisteli ottelussa viisi maalia ja yhden syöttöpisteen. Gleason teki kolme maalia sekä kolme syöttöä, kun taas Costabile viimeisteli kolme maalia ja yhden syötön. Notre Damen maalivahti Matt Schmidt torjui 10 kertaa 21 laukausta.

Virginia

Voitto Dukesta vei Notre Damen ACC:n mestaruusotteluun isäntä-Virginiaa vastaan, jossa irlantilaiset tekivät melkoisen sisääntulon.

Virginian siirryttyä varhain 1-0 johtoon Notre Dame vastasi kolmella peräkkäisellä maalilla (kaksi Costabilelta, yksi Willettsiltä) siirtyäkseen 3-1 johtoon. Virginia pystyi vastaamaan yhdellä maalilla juuri ennen ensimmäisen neljänneksen päättymistä tilanteeseen 3-2.

Toisen neljänneksen aikana Garnseyn ja Brendan Collinsin maalit nostivat Notre Damen johtoaseman 5-2:een. Cavaliersin tehtyä maalin miesylivoimalla irlantilaiset räjäyttivät pelin auki tekemällä kuusi seuraavaa maalia.

Laukaus alkoi, kun Pierre Byrne teki kauden seitsemännen maalinsa, kun ensimmäistä puoliaikaa oli jäljellä 2:58. Vajaa minuutti myöhemmin Wynne teki maalin miesylivoimalla. Kun ennen puoliaikaa oli jäljellä 1:09, Timmy Phillips teki kauden ensimmäisen maalinsa ja antoi irlantilaisille 8-3-johdon puoliajalle lähdettäessä.

Vain 18 sekunnin kuluttua toisesta neljänneksestä Wynne teki toisen miesylivoimamaalin ja kasvatti Notre Damen johdon kuuteen. Costabilen ja Garnseyn maalit tekivät pisteet 11-3 Notre Damen hyväksi, kun kolmatta neljännestä oli jäljellä 9:39.

Virginia pystyi kirjaamaan kolme ottelun neljästä seuraavasta maalista 12-6:een, mutta sen lähemmäksi he eivät enää päässeet. Byrnen ottelun toinen maali teki lukemiksi 13-6, kun kolmatta neljännestä oli jäljellä 30 sekuntia. Virginian tehtyä maalin neljännen neljänneksen alussa, Brendan Collinsin, Brian Willettsin, Jordan Walterin ja Ryder Garnseyn maalit laittoivat huutomerkin Notre Damen vaikuttavaan 10 maalin voittoon.

Joukkue alkoi kiusaamaan toisiaan kentällä ajan umpeutuessa juhliakseen toista ACC-konferenssimestaruuttaan ohjelman historiassa. Se oli hieno lopetus irlantilaisille myrskyisälle kuukaudelle.

Garnsey kirjautti kolme maalia ja kaksi syöttöpistettä mestaruusottelussa. Costabile teki kolme maalia ja yhden syötön, kun taas Willetts viimeisteli itse kolme maalia. Kyseessä oli toinen peräkkäinen peli, jossa kolme Notre Damen pelaajaa viimeisteli kukin hattutempun. Costabile palkittiin turnauksen arvokkaimman pelaajan palkinnolla.

Byrne, Collins ja Wynne tekivät kukin kaksi maalia. Maalivahti Matt Schmidt kirjasi 8 torjuntaa 15 laukauksessa.