Kevin Harvick venyttää polttoainekilometrejä Michiganin voittoon

tammi 7, 2022
admin

Palautuessaan puhjenneesta oikeasta eturenkaasta, joka maksoi hänelle rata-aseman kilpailun alussa, Kevin Harvick ohitti Joey Loganon kierroksella 183 200:sta ja ajoi 1. kierrokselle.595 sekunnin voittoon sunnuntain Consumers Energy 400 -kilpailussa Michigan International Speedwaylla.

Viimeisen 48 kierroksen vihreällä lipulla ajetun kilpailun aikana, joka alkoi uudelleenkäynnistyksellä 153. kierroksella, Harvick rynnisti seitsemänneltä sijalta ensimmäiselle sijalle ja saavutti kauden toisen Monster Energy NASCAR Cup Series -kilpailun voittonsa, kolmannen voittonsa kahden mailin radalla ja uransa 47. voiton.

SELVITYS: Harvickin varusteet

”Tämä oli vähän vastoinkäymisten päivä, jonka pystyimme voittamaan”, Harvick sanoi. ”Meillä oli todella nopea auto koko viikonlopun. Automme sujui tänään todella hyvin, ja useilla kaistoilla (osittain korkeiden urien vetoyhdisteen levittämisen ansiosta) pystyimme ajamaan kaikilla kolmella kaistalla melko hyvin ja selviytymään liikenteestä.

”He (tiimi) laittoivat todella nopean kilpa-auton radalle, ja pystyimme hyödyntämään sen, joten se on aina hauskaa.”

Kun Harvick ylitti maaliviivan johtaen iltapäivän 22. kierroksensa, Denny Hamlin ajoi toisena sen jälkeen, kun Logano oli pysähtynyt varikolle polttoaineruiskun takia kierroksella 197. Kyle Larson ajoi kolmantena, ja häntä seurasivat Martin Truex Jr. ja Daniel Suarez, joka palasi takaisin pudotuspelitaisteluun, kun kahdella hänen edellään kuplaan jääneellä kuljettajalla – Jimmie Johnsonilla ja Clint Bowyerilla – oli katastrofaalinen päivä Irlannin kukkuloilla.

31 kierrosta kisan jälkeen Harvick ohjasi Stewart-Haas Racingin Fordin nro 4 varikkotielle oikean eturenkaan puhjenneena. Mutta kun ensimmäinen 60 kierroksen etappi ajettiin vihreällä alusta loppuun, Harvick pystyi ajamaan kuudenneksi etapin loppuun mennessä.

Martin Truex Jr. voitti etapin 1 startattuaan takaa kahden ennen kilpailua tapahtuneen katsastusvirheen vuoksi, mutta hänen No. 19 Toyotansa ei ollut yhtä vahva liikenteessä kisan loppupuolella kuin se oli ollut alussa. Kyle Busch voitti 2. vaiheen, mutta hänen autonsa ei ollut Truexin tavoin yhtä tehokas liikenteessä sen jälkeen, kun varikkokäynnit vaiheen lopussa sekoittivat ajojärjestyksen.

Hamlinin auto oli paras helteessä kuumalla, liukkaalla radalla, mutta Harvickin auton nopeus voitti, kun asfaltti jäähtyi.

”No, näytti siltä, että meillä oli yleensä parhaiten käsiteltävä auto, kun oli todella kuuma ja liukas, mutta päivän edetessä ja radan jäähtyessä kaverit, jotka olivat rakentaneet enemmän nopeutta autoonsa, tavallaan haittasivat sitä heille”, Hamlin sanoi. ”En voinut tehdä mitään, vauhti ei vain riittänyt. Nelonen oli noin puoli sekuntia meitä nopeampi karsinnoissa, ja kun pidimme sen auki lopussa, emme vain pystyneet voittamaan sitä.”

Kyle Busch ajoi kuudenneksi, ja Ryan Preece tuli seitsemänneksi, mikä oli hänen ensimmäinen kärkikymmenikkönsä Daytonan ja Talladegan ulkopuolella. Hendrick Motorsportsin kolmikko William Byron, Chase Elliott ja Alex Bowman täydensivät kärkikymmenikön.

Hendrickin tallikaveri Jimmie Johnson ei ollut yhtä onnekas. Kierroksella 15 hänen No. 48 Chevroletinsa osui ulkoseinään ja vaurioitti pahasti auton oikeaa puolta. Johnson sijoittui 34. sijalle, kahdeksan kierrosta jäljessä.

Bowyerin epäonni tuli kierroksella 137, kun hän oli törmännyt Paul Menardin No. 21 Wood Brothers Racing Fordiin. Bowyerin auto iskeytyi mutkan 3 seinään, ja yritykset korjata auto osoittautuivat turhiksi. Bowyer keskeytti kisan 37. sijalla.

KATSO: Johnson törmää seinään aikaisin | Bowyer törmää seinään myöhään

Johnson putosi kaksi sijaa ja on sarjataulukossa 18. sijalla, 12 pistettä Bowyerin ja 12. sijalla ajavan Ryan Newmanin takana, joka on tasapisteissä viimeisen Playoff-kelpoisen paikan kanssa. Suarez nousi Johnsonin ohi sarjataulukossa 17:nneksi ja jää Newmanista ja Bowyerista neljä pistettä, kun kolme kilpailua on jäljellä ennen Indianapolis Motor Speedwaylla ajettavaa katkaisukilpailua.

Sarjan seuraava osakilpailu ajetaan lauantai-iltana (klo 19.30 ET, NBCSN, PRN, SiriusXM) Bristol Motor Speedwaylla.

Lähetysjoht: Henkilökunnan raportteja