Reddit – running – Jeg gennemførte min første 25 km – Big Berlin 25k – details inside

okt 12, 2021
admin

Jeg gennemførte Big Berlin 25k i morges, og det var en rigtig god tid. Det var min første 25k, og jeg tror det er den længste jeg nogensinde har løbet. Jeg har løbet en række andre halvmaratonløb i år, men dette var mit første løb over en halv. Som en del af arrangementet laver de en 10k, halvmaraton og 25k samt en slags stafet.

Vejret var perfekt – 53F og lige præcis den rette mængde overskyet vejr. Jeg ankom til det olympiske stadion ca. 45 minutter før løbet med det lokale tog.

Jeg taler ikke tysk og ventede rundt og troede, at de ville annoncere bag drop. Alle havde deres tasker med, så jeg spekulerede på, om vi skulle efterlade dem et sted i nærheden af startlinjen. Ca. 10 minutter før løbstid gik det op for mig, at de mennesker, jeg stod rundt omkring, var en del af stafetløbet, og at jeg skulle finde bag drop. Jeg måtte løbe rundt til den anden side af stadion for at aflevere min taske, og da jeg kom tilbage, stod jeg i en af de sidste korridorer.

Den 10 km, halvmaraton og 25 km brugte den samme bane de første fire miles eller deromkring. Fordi jeg var i de senere korridorer, løb de mennesker, jeg startede sammen med, i et tempo på omkring 12:00 (jeg løber normalt omkring 9:30). Det var bygader og en masse mennesker, så jeg kunne ikke rigtig passere. Jeg PR’ed omkring en måned siden, og besluttede bare at nyde løbet og ikke bekymre mig om tiden.

Efter 10k split off åbnede det en smule op, og jeg øgede mit tempo, men besluttede at holde mig til 10:30, fordi jeg allerede havde løbet langsommere og ikke vidste, hvordan jeg ville klare mig på de sidste par miles.

Banen var fremragende. Vi løb gennem nogle rigtig flotte dele af byen, direkte gennem Brandenburger Tor og i de områder, hvor Berlinmuren engang stod.

De sidste tre miles var lidt hårde, og jeg satte farten ned til et tempo på 11:30. Jeg overvejede et stykke tid at lave et løbe/gå-split, men endte med at løbe det hele.

Målsætningen var den bedste afslutning, jeg nogensinde har været en del af. Vi løb rundt om bagsiden af stadion og gennem en mørk tunnel, hvor der var blinkende lys og trommeslagere, der spillede. For enden af tunnelen kommer man direkte ud på den olympiske bane og løber en omgang rundt om banen til målstregen. Alle tilskuere sidder på stadionpladserne og hepper, og de får endda alle løbere med på jumbo-tronen – det var super fedt at se mig selv deroppe og en fantastisk måde at afslutte løbet på.

Andre noter – jeg er keto-løber, så jeg brugte 1 1/2 scoops UCAN ca. 20 minutter før løbet. Det sad ikke så godt med min mave, men det virkede helt sikkert. Jeg holder en “nødgel” med mig, og havde omkring 1/2 af det på mile 10. Jeg følte ikke, at jeg havde brug for den, men var nervøs, da dette er mit længste løb til dato. På en typisk halvdel vil jeg have en gel med mig, men aldrig bruge den.

Oh, og tyskerne har gratis øl i slutningen af løbet, og det er ikke bare én, som de gør i USA. Man kan blive ved med at gå op til stregen for at få flere, hvis man vil (jeg fik dog kun én).