Notre Dame Men’s Lacrosse: Irish vinder ACC Conference Tournament Championship Notre Dame Men’s Lacrosse: Irerne vinder ACC Tournament Championship

okt 18, 2021
admin

Indtil sidste weekend var fremtiden for Notre Dame Fighting Irish-mændenes lacrossehold 2018 i bedste fald dyster.

#16 Notre Dame havde en rekord på 6-5 (1-3 i ACC) og havde tabt fire af deres sidste seks kampe. De havde brug for en stor weekend ved ACC-turneringen 2018 i Charlottesville, Virginia, for at øge deres chancer for at komme med i NCAA-turneringen.

Og hold da op, de havde en stor weekend.

Fredag slog irerne #1 Duke Blue Devils med 14-11 i semifinalen og fik dermed deres billet til ACC-mesterskabsspillet samme søndag mod #11 Virginia Cavaliers. I titelkampen dominerede Notre Dame Virginia med 17-7 og vandt deres andet ACC-konferencemesterskab i programmets historie. Deres første kom i 2014.

Duke

Dette var det andet møde mellem Notre Dame og Duke (12-3) i denne sæson. I det foregående opgør tilbage den 7. april besejrede Blue Devils irerne med 8-2 i South Bend.

Ryder Garnsey scorede to mål inden for de første fem minutter af kampen for at give Notre Dame en tidlig 2-0 føring. Duke reducerede føringen til et med et mål af Justin Guterding med 6:21 tilbage i første quarter.

Det andet quarter bød på Bryan Costabile-showet. Inden for 2:14 af spilletiden noterede Costabile et naturligt hattrick med tre mål, hvilket gav irerne en 5-1-føring med 9:18 tilbage af halvlegen.

Costabile afsluttede hattricket i stor stil.

Efter endnu et Duke-mål scorede Mikey Wynne sit 15. mål i sæsonen for at genetablere Notre Dames føring på fire mål med 3:40 tilbage af andet kvarter. Duke var i stand til at få to mål inden for det sidste minut af kvartalet til at gøre stillingen 6-4 ved halvleg.

Bare 38 sekunder inde i tredje quarter gav Brendan Gleason med sit 13. sæsonmål Notre Dame en føring på 7-4. Fra da af tilhørte resten af tredje quarter dog Duke. I løbet af de næste 7:32 af spilletiden scorede Blue Devils tre mål for at udligne til 7-7 med 5:42 tilbage af tredje periode. Irerne var dog i stand til at genvinde føringen inden kvarterets afslutning, da Gleason scorede sit andet mål i kampen og gav Notre Dame en 8-7 føring med et sekund tilbage før den sidste ramme.

Garnsey fuldendte sit eget hattrick, da han scorede sit tredje mål i kampen og gav Notre Dame en 9-7 føring med 12:33 tilbage af den regulære spilletid. I løbet af de næste 3:11 ville Duke dog gå på endnu en tremålsrække, og denne gang tog han føringen med 9:22 tilbage af den regulære kamp.

Efter det var det dog kun Notre Dame.

Wynne scorede med 7:44 tilbage for at udligne. Derefter scorede Garnsey sit fjerde og femte mål i kampen for at give irerne en føring på 12-10 med 2:50 tilbage af den regulære kamp. Brian Willetts scorede derefter i mandskabsfordelen for at give Notre Dame en 13-10-føring med 1:52 tilbage af kampen. Efter at Duke reducerede underskuddet til to, afgjorde Gleason sejren med 27 sekunder tilbage med sit tredje mål i kampen.

Tre irske spillere lavede hattricks på eftermiddagen. Garnsey sluttede kampen med fem mål og en assist. Gleason lavede tre mål sammen med tre assists, mens Costabile sluttede med tre mål og en assist. Notre Dame-målmand Matt Schmidt registrerede 10 redninger på 21 skud.

Virginia

Den overraskende sejr over Duke sendte Notre Dame videre til ACC-mesterskabskampen mod værten Virginia, hvor irerne gjorde noget af en entré.

Efter at Virginia tog en tidlig 1-0-føring, svarede Notre Dame igen med tre mål i træk (to af Costabile, et af Willetts) for at bringe sig foran 3-1. Virginia var i stand til at få et tilbage lige inden første kvarter sluttede til 3-2.

I andet kvarter øgede mål fra Garnsey og Brendan Collins Notre Dame’s føring til 5-2. Efter at Cavaliers scorede i mandskabsfordel, blæste irerne kampen op og scorede de næste seks mål.

Løbet startede, da Pierre Byrne scorede sit syvende mål i sæsonen med 2:58 tilbage af første halvleg. Mindre end et minut senere scorede Wynne på en mand i overtal. Med 1:09 tilbage før pausen scorede Timmy Phillips sit første mål i sæsonen og gav irerne en 8-3-føring ved pausen.

Bare 18 sekunder inde i andet kvarter scorede Wynne endnu et mål i mandsopdækning for at udvide Notre Dames føring til seks. Mål af Costabile og Garnsey gjorde stillingen 11-3 i Notre Dames favør med 9:39 tilbage af tredje quarter.

Virginia var i stand til at score tre af de næste fire mål i kampen for at gøre stillingen 12-6, men det var så tættere på, som de ville komme. Byrnes andet mål i kampen gjorde det til 13-6 med 30 sekunder tilbage af tredje quarter. Efter at Virginia scorede tidligt i fjerde, satte mål af Brendan Collins, Brian Willetts, Jordan Walter og Ryder Garnsey et udråbstegn på en imponerende sejr på 10 mål for Notre Dame.

Holdet begyndte at mobbe hinanden på banen, da tiden udløb, for at fejre deres andet ACC-konferencemesterskab i programmets historie. Det var en fantastisk afslutning på det, der var en tumultarisk måned for irerne.

Garnsey noterede sig for tre mål og to assists i titelkampen. Costabile lavede tre mål og en assist, mens Willetts selv sluttede med tre mål. Det var anden kamp i træk, at tre Notre Dame-spillere hver især sluttede med hattricks. Costabile blev tildelt prisen som turneringens mest værdifulde spiller.

Byrne, Collins og Wynne lavede hver to mål. Målmand Matt Schmidt noterede sig for 8 redninger på 15 skud.