Jeg vandt Western States 100-Mile Endurance Run 14 gange

admin

Løberen: Ann Trason

Alder: 54

San Francisco, CA

Som barn havde jeg et væld af energi, som mine forældre ikke vidste, hvad de skulle gøre med. Så det er ikke overraskende, at da min far så en annonce i avisen om en løbeklub, meldte han mig ind i håb om, at løb ville brænde min ekstra damp af. Han havde ingen anelse om, at denne ene beslutning ville ændre mit livs kurs for altid.

Da jeg først begyndte at løbe, elskede jeg det sociale aspekt ved at være på et hold. Løb var det tidspunkt, hvor jeg kunne være sammen med mine veninder, have det sjovt og presse mig selv. Jeg følte mig levende, når jeg løb, og jeg var altid på udkig efter den næste udfordring.

I en alder af 24 år, efter at have afsluttet en halv Ironman-triatlon, læste jeg Competitor Magazine og så en annonce for American River 50-Miler. Jeg tilmeldte mig og mødte op på løbsdagen for at se en professionel triatlet, som jeg havde beundret, stå i kø ved siden af mig. Hun kastede et blik på mig, grinede og sagde: “Du ligner en kanin.” Jeg var lamslået. Jeg var helt rundtosset af sårede følelser og sagde til mig selv: “Enten dør du på dette spor, eller også slår du hende.” Selv om de sviende temperaturer gjorde det svært, fortsatte jeg ikke blot med at løbe fra hende, men fra hele feltet – og jeg satte en banerekord i processen.

Jeg fortsatte med ultraløb efter den dag og fandt til sidst vej til det berømte Western States 100-løb. Mine to første forsøg måtte jeg droppe ud. Jeg begik alle mulige fejl og løb ind i ledproblemer og dehydrering. Men tredje gang var lykkedes. Jeg kom endelig i mål og vandt løbet.

Jeg vendte tilbage til Western States 100 og vandt det 14 gange, mens jeg holdt en banerekord på 17:37:51 i 18 år (indtil 2012, hvor Ellie Greenwood slog min rekord). Selv om mine dage med konkurrenceløb måske er forbi, har løbet en magisk plads i mit hjerte. Det er derfor, at jeg vender tilbage hvert år, men nu løber jeg også for at give noget tilbage til andre løbere. Uanset om jeg hjælper en ven eller møder op på løbsdagen for at hjælpe løbere, som jeg endnu ikke kender, er det det kammeratskab, som jeg følte som ung pige, og som jeg stadig føler, der får mig til at længes efter mere.

Mind Games
Hvordan kan du få styr på et 100-mile-løb? Trason forklarer: “Når jeg løber et løb, spiller jeg en masse spil i mit hoved. Jeg kan godt lide at tænke på kilometerne som tidsaldre. Når jeg løber en 100-mile-løber, ved jeg, at hvis jeg passer godt på mig selv ved 50-mile-punktet, eller midaldrende i mit spil, vil jeg kunne nyde en god pension efter kilometer 62 og have et godt løb indtil slutningen.”

Løb har lært mig, at kun jeg selv kan afgøre min succes. Jeg lader ikke andre definere mine præstationer, men løber snarere for at blive en bedre mig selv. Jeg er heldig, at jeg opdagede min passion, gik efter den og fandt mig selv undervejs.